Dny Hod Min
Dny Hod Min
26. 6. 2022

Mezinárodní turnaj v malé kopané - 100.výročí založení I.PSKN

V sobotu dne 25.6.2022 se konal mezinárodní turnaj v rámci 100.výročí našeho klubu I.PSKN Praha oddílu kopané na hřišti FK Motorlet na Praze 5. Akce se zúčastnilo celkem 32 týmů. Hrála se zde malá kopaná 5+1 v kategoriích mužů, žen a staré gardy. U kategorie mužů se přihlásilo celkem 16 klubů, u žen 6 a u staré gardy 10 týmů. Kromě českých klubů, se turnaje zúčastnily i týmy z Německa, Slovenska, Ukrajiny a Maďarska. Týmy staré gardy měli původně hrát na travnatém hřišti. Ale vzhledem k tomu, že předešlou noc a po celý den byly silné deště, musel se program trochu změnit, tak, že všechny týmy hráli na umělé trávě 3.generace.
story


Muži měli k dispozici 3 hřiště, stará garda 2 a ženy jedno hřiště. U mužů se týmy rozdělili do 4 skupin, kde hráli každý s každým 1x15 min. Dva nejlepší týmy pak postoupili do skupiny, kde byl boj o poháry. Ostatní bojovali o lepší umístění. U kategorie staré gardy byly dvě skupiny, z nichž postoupili dva týmy, které si pak zahráli společně boj o nejlepší poháry. Týmy žen měly jednu skupinu, kde hráli každý s každým.
I když nám během dne nepřálo počasí, hrálo se za stálého deště. Týmy chtěli za každou cenu vyhrát, byla u nich vidět bojovnost i za nízké viditelnosti kvůli silnému dešti. Za což je obdivuji, že to nevzdali. Během turnaje se nestala žádná závažná zranění. Jen se lehce zranila hráčka s Dresdenu (Německo), která byla odvezena ambulancí na vyšetření. Ukázalo se, že měla naštěstí jen lehký otřes mozku.

U kategorie mužů na třetím místě skončil domácí tým I.PSKN Praha A, na druhém místě ŠKN Nové zámky a první místo získal klub z SKN Brna.
U kategorie staré gardy na prvním místě skončil tým z GSC Nümberg, na druhém místě tým NŠK 1922 Bratislava a na třetím tým ex Valašské Meziříčí. U žen se nejlepším týmem stal klub GSV Karlushe, na druhém skončil tým Salgotraján a na třetím Dresdner GSV.

Předávání pohárů pro nejlepší týmy, nejlepší hráče, střelce a brankáře ve všech kategoriích proběhla na sportovní večerní zábavě, které se konalo ve Spolkovém domě Mlejn, kde se sešlo přes 490 lidí. Na mezinárodní fotbalové akci nechyběla i akce pro děti, kterou ve spolupráci s I.PSKN Praha uspořádala organizace Jablíčko dětem. Děti se dobře pobavili.

Turnaj odpískalo celkem 7 kvalifikovaných rozhodčích FAČR, práci odvedli výborně, za což jim děkujeme. Dále chci poděkovat vedení SK Motorletu Praha za poskytnutí celého areálu, kde mají hřiště. Poděkování patří i pořadatelům za výborně vykonanou práci a spolupráci.
Celého turnaje se zúčastnilo celkem cca 500 lidí.

Touto cestou nezapomínáme poděkovat též sponzorům i NSA za poskytnutí dotace k možnosti uspořádání mezinárodního turnaje, která se vydařila na jedničku.
Zapsala: Mejzrová Jana, sekretářka odd.kopané I.PSKN Praha

Výsledky